Evenimentul Art, Wine & Design si invitatia de a gasi arta de a locui in propriile case, este ocazia perfecta de a reflecta asupra calitatii, din interior spre exterior.

De aceea, ingredientul principal al segmentului culinar din eveniment are la baza carnea de strut.

Masterchef Liviu Lambrino a ales carnea de strut, pentru ca este net superioara din punctul de vedere al beneficiilor pentru sanatate.

Contine mai putine grasimi si, in mod special, este mai saraca in colesterol. In ultimul timp, odata cu cresterea nivelului de informare a consumatorilor asupra efectelor negative ale unui nivel crescut de colesterol in sange si posibila asociere a acestuia cu cresterea incidentei de infarct miocadic si dificultati cardiovasculare, cererea de carne de strut a inregistrat o crestere pe piata internationala si se preconizeaza ca in urmatorii ani carnea de strut poate inlocui treptat celelalte tipuri de carne.

Intr-o lume din ce in ce mai preocupata de calitatea alimentelor, carnea de struţ a devenit parte integranta a unei diete echilibrate, ce permite gurmanzilor sa se bucure de gustul extraordinar al unui file sau a unei fripturi, stiind totodata ca este o alegere sanatoasa. Caracteristicile si versatilitatea carnii de strut o transforma in alegerea ideala pentru oricine doreste sa prepare o masa uşoara, bogata din punct de vedere nutritiv si, in acelasi timp, gustoasa.

Carnea de strut este carne rosie si se apropie foarte mult ca textura si gust de cea de vitel sau vita, in functie de varsta de sacrificare. Este bogata in proteine, dar saraca in grasimi si are chiar mai putine calorii decat carnea de pui.

Consumul de carne de strut contribuie la un stil de viata sanatos, fara a face compromisuri la capitolul gust. Faptul că este o carne cu continut scăzut de colagen, o face foarte uşor digerabilă, iar valorile sale nutriţionale o recomandă pentru:

– Diabetici si hipertensivi, datorita continutului scazut de sodiu si a continutului înalt de acizi grasi Omega 3, 6 si 9;

–  Anemici, datorita continutului ridicat de fier;

– Copii si femei insarcinate, datorita valorilor crescute de fier si a indicilor generosi de calciu, magneziu si fosfor;

– Persoane care doresc sa scada in greutate, datorita continutului scazut de grasimi si a continutului crescut de carnitina, proteina responsabilă pentru metabolizarea intracelulară a grăsimii, transformând-o în energie;

Pentru echipa Gourmet de strut, hrana sanatoasa este o prioritate: „Beneficiile carnii de strut ne-au dat imboldul sa incercam sa aducem acest tip de carne in casele cat mai multor oameni preocupați de un stil de viata sanatos si o dieta echilibrata, oameni care doresc o alternativa sanatoasa la clasicele varietati de carne de pui, vita sau curcan.” ne spune Vivian Diaconescu, CEO Gourmet de strut „Daca vreti sa gustati o carne pe cat de fina pe atat de gustoasa, ne gasiti pe struti.ro dar si in cele mai importante hipermarketuri din Bucuresti, iar Sarbatorile reprezinta cel mai bun prilej pentru o masa sanatoasa si rafinata in familie”

Struti.ro este partener culinar al evenimentului Art, Wine & Design, editia din decembrie 2017.