Ce faci cand ai doar 85 de metri patrati pentru o familie de 4 persoane care vrea confort si eleganta? Simplu. Gandesti mult si gasesti cele mai creative solutii pentru un apartament unitar, dar bine impartit. Chiar daca bucataria era ingusta, ea a fost considerata una din cele mai importante piese ale casei, unde totul sa fie la indemana si sa existe suficiente spatii de stocare.

O romanca, un catalan si doi copii europeni cu ochi migdalati. Dupa doi ani si jumatate petrecuti in Anglia si Spania, s-au intors sa locuiasca in Romania. “Stiam ca vrem sa stam in centru si ca vrem o casa care sa raspunda functional nevoilor noastre si stilului nostru de viata dinamic, dar sa ne dea si sentimentul de pace si calm”, povesteste Magda Rosioara. Au gasit casa repede, un apartament micut, pe bulevardul Dacia. Fiind un om practic, consultant fiscal si de audit – doamna Magda Rosioara avea niste vise foarte concrete. Ea stia exact cum va fi decorata casa: in stil clasic sic, cu influente englezesti. Un an de munca, cu un rezultat perfect si in plus, premiul Casa Lux pentru cel mai frumos apartament al anului 2008.

“In bucatarie aveam nevoie de cineva care sa gandeasca pentru mine, sa reuseasca sa imbine simtul artistic cu simtul practic. Vroiam multa aparatura: masina de spalat vase, masina de spalat rufe si uscator de rufe – si spatii de depozitare pentru ca aveam foarte multe provizii”, spune stapana casei. Specialistii Haka au preluat proiectul, incantati ca au un client care stie foarte bine ce vrea. Dupa ce s-au uitat impreuna pe planuri, clienta s-a dus acasa si si-a pus toate visele legate de bucataria ei intr-un excel.

Proviziile pe care Magda Rosioara le primeste de la soacra ei din Spania nu se “cearta” cu mirodeniile care vin de la cumnata ei din Norvegia pentru ca “locuiesc” in sertare separate. Vedeta bucatariei este hota, care incanta ochii musafirilor si are o capacitate de absorbtie care raspunde talentului la gatit al sotului catalan. Restul de mici secrete raman ale gazdelor, care se bucura in fiecare zi de bucataria lor.